NOS op 3 Wekdienst 6 oktober

VS pakken kopstuk al-Qaida op Amerikaanse commandotroepen hebben gisteren in Libië al-Qaida-leider Abu Anas al-Libi opgepakt. Hij zou onder meer achter de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania zitten, in 1998. Commandotroepen vielen gisteren in Somalië ook nog een leider van terreurgroep al-Shabaab aan. Die groep zit achter de aanslag op een winkelcentrum in Nairobi, twee weken geleden. Het is niet bekend of de man is opgepakt.

Ravage en doden door monstertruck

Een op hol geslagen monstertruck heeft een ravage aangericht in de Mexicaanse stad Chihuahua. Er vielen zes doden en zo'n 50 gewonden. De chauffeur van pickup met wielen met een doorsnede van anderhalve meter wilde over een hoop autowrakken heen rijden, maar het ging helemaal mis. Mogelijk werkten de remmen niet goed. De monstertruck-race was onderdeel van een jaarlijkse voertuigenshow, waar Mexicanen kunnen kijken naar vliegtuigen, vrachtauto's, motoren en luchtballonnen.

Onbekende Da Vinci opgedoken Er is waarschijnlijk een onbekende Da Vinci opgedoken. Het schilderij was eeuwenlang kwijt, maar kwam een paar jaar geleden tevoorschijn uit een Zwitserse kluis. Volgens een Italiaanse krant is het na onderzoek vrijwel zeker van de bekende kunstenaar. Van het schilderij was tot nu toe alleen een tekening gevonden, die in het Louvre te zien is. Er wordt nog onderzocht of stukken van het doek door leerlingen van Da Vinci zijn geschilderd. Het portret is van een Italiaanse familie, en het is nog onbekend wat ermee gaat gebeuren.

Demonstraties Egypte Weer demonstraties vandaag in Egypte. De demonstraties worden georganiseerd door de Moslimbroederschap van de afgezette President Morsi. Ze hebben voor 6 oktober gekozen omdat dit de dag van de strijdkrachten is, een feestdag in Egypte. En dus een extra gevoelige datum om te demonstreren tegen het leger. De protestbeweging Tamarod heeft nu ook aangekondigd de straat op te gaan om het leger te steunen. Afgelopen vrijdag waren er ook al demonstraties. Vier mensen kwamen daarbij om het leven Solar Challenge Drie teams van Nederlandse studenten doen mee aan de Solar Challenge door de Australische woestijn. Er doen vijftig teams van over de hele wereld mee aan de race van in totaal drieduizend kilometer. Deelnemers zijn volledig aangewezen op zonne-energie. De wedstrijd duurt een week.

Wil je weten hoe de Nederlandse teams het doen in de Solar Challenge? Volg dan correspondent Robert Portier.

De mist lost langzaam op en in de loop van de dag breekt de zon door. Het wordt een graad of 16. De komenden dagen rustig herfstweer, met af en toe zon en temperaturen tussen de 16 en de 18 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl