ADO-Heerenveen afgelast

Aangepast

Het duel ADO Den Haag-sc Heerenveen, die voor zaterdag op de rol stond, gaat niet door. De KNVB heeft de wedstrijd afgelast omdat het veld onbespeelbaar is. De bond zal op korte termijn een nieuwe datum bekendmaken.

Drie weken geleden werd ADO-Vitesse al afgelast vanwege problemen met het afwateringsysteem. Dat duel is woensdag op een waar knollenveld alsnog ingehaald (2-1).

De voetbalbond schakelde daarop een onafhankelijk bureau in om de staat van het veld te beoordelen. In overleg met dat bureau is vrijdag besloten om het duel met Heerenveen af te gelasten.

In een persverklaring schrijft de KNVB dat ADO na de afgelasting van 14 september diverse maatregelen heeft genomen om het veld te verbeteren. Daardoor konden de wedstrijden tegen NEC (21 september) en Vitesse alsnog doorgaan.

Volgens de KNVB was het ADO-veld pas na de inhaalwedstrijd tegen Vitesse te veel aangetast. De KNVB heeft ADO gesommeerd om structurele maatregelen te nemen. ADO hangt ook straf boven het hoofd. Zowel de afgelasting van 14 september als die van morgen wordt onderzocht door de aanklager.

STER Reclame