NOS NieuwsAangepast

Zwemleraar Benno L. weer vast

De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. is opnieuw aangehouden en vastgezet. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij een aantal voorwaarden bij zijn voorwaardelijke invrijheidstelling overtreden.

Benno L. heeft tweederde van zijn gevangenisstraf uitgezeten. Hij kwam in juni vrij op voorwaarde dat hij geen contact opneemt met zijn slachtoffers. Ook heeft hij een gebiedsverbod voor elf Brabantse gemeenten, waaronder Den Bosch, Tilburg en Vught.

Niet geluisterd

De zwemleraar is aangehouden omdat hij niet heeft geluisterd en gehandeld naar de aanwijzingen van de reclassering, aldus het Openbaar Ministerie.

Een woordvoerder laat weten dat Benno L. het gebiedsverbod niet geschonden heeft, maar wil verder niet zeggen welke voorwaarde wel is overtreden.

Seksueel misbruik

Benno L. wordt binnen enkele dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet beslissen of er voldoende reden is om zijn hechtenis te verlengen tot de rechtszaak. Die is volgens het OM binnen een maand.

De zwemleraar werd in 2009 opgepakt. Hij kreeg zes jaar cel voor seksueel misbruik van een groot aantal kinderen tijdens hun zwemles. Het hof achtte verkrachting niet bewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl