NOS NieuwsAangepast

Russische ambassade aangevallen

De Russische ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli is aangevallen. Onbekenden wilden het gebouw al schietend binnendringen. De daders zijn door beveiligingspersoneel tegengehouden. Eén Libiër is daarbij omgekomen, vier anderen raakten gewond.

Volgens een woordvoerder van de Russische minister van Buitenlandse Zaken is het ambassadepersoneel ongedeerd gebleven. "Er is een incident geweest in Tripoli waarbij de ambassade onder vuur is gekomen. Daarbij probeerden de aanvallers op het Russische grondgebied in Tripoli te komen", zei de woordvoerder tegen Russia Today.

Russische vlag

Getuigen zagen dat de aanvallers een Russische vlag naar beneden haalden. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval op de ambassade opgeëist. Aanleiding voor de bestorming zou de moord zijn op een Libische gevechtspiloot door een Russische vrouw.

Ambassades in Libië zijn vaker doelwit van aanvallen. Afgelopen juli werd een aanslag gepleegd met een raketwerper bij een gebouw waarin de ambassades van het Verenigd Koninkrijk en Canada zitten.

Op 11 september vorig jaar kwam de Amerikaanse ambassadeur in Libië om bij een raketaanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl