NOS NieuwsAangepast

Leider Gouden Dageraad bij rechter

De leider van de Griekse partij Gouden Dageraad is vanavond voor de rechter verschenen. Nikos Michaloliakos wordt mogelijk aangeklaagd voor moord, mishandeling, witwassen en het oprichten van een criminele organisatie. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van 10 jaar.

Een rechter bepaalt nu eerst of Michaloliakos op borgtocht vrijkomt, of voorlopig vast blijft zitten.

Michaloliakos is een van de 22 leden van de extreem-rechtse partij die afgelopen weekend zijn opgepakt vanwege de moord op de linkse rapper Pavlov Fyssas. Een aanhanger van Gouden Dageraad heeft bekend dat hij de rapper op 18 september heeft neergestoken. De partij ontkent elke betrokkenheid.

Marathonzitting

Drie van de zes opgepakte parlementsleden zijn vandaag hangende het onderzoek vrijgelaten. Een van hen moest een borgsom van 50.000 euro betalen. Ze ontkenden de aanklachten tegen hen tijdens een 18 uur durende marathonzitting in Athene.

De extreem-rechtse partij en zijn aanhangers worden verantwoordelijk gehouden voor enkele moorden en honderden gewelddadige aanvallen op buitenlanders de afgelopen drie jaar; maar ook op linkse politici, activisten en homo's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl