Wat voor porno je ook zoekt, in de Amerikaanse staat Californië wordt het gemaakt. Maar een naaktfoto of seksfilmpje van je ex online gooien, dat mag niet meer. Daar kun je vanaf gisteren maar liefst zes maanden cel voor krijgen en duizend dollar boete.

Volgens de senator achter de wet, Anthony Canella, was er tot nu toe geen manier of slachtoffers te beschermen. "Het leven van te veel mensen is al ondersteboven gegooid door een actie van iemand die ze vertrouwden."

Californië is na New Jersey de tweede staat in Amerika waar 'revenge porn' illegaal wordt. Florida en Missouri wilden dat eerder ook al, maar kregen de wet er niet door omdat het de vrijheid van meningsuiting zou beperken.

Maar helpt dat wel?

Klinkt als een goed idee, maar toch is er ook kritiek op de wet. Zo geldt de wet alleen als de boze ex de foto "op internet zet met de intentie emotionele schade te veroorzaken, en de ander emotionele schade lijdt". Als je dus een foute foto op internet zet om op te scheppen of voor geld, kunnen slachtoffers niks met de wet.

Hoe moet het dan wel? The Young Turks zoeken het antwoord:

STER reclame