De Boer boos: ippon van Balotelli

Trainer Frank de Boer vindt dat Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan (1-1) ernstig is benadeeld door de Zweedse scheidsrechter Jonas Eriksson. Die floot diep in blessuretijd voor een strafschop toen Mario Balotelli neerging na een duel met Mike van der Hoorn.

"Het leek wel een judovorm wat Balotelli deed, volgens mij was het een ippon'', zo brieste De Boer. "Misschien had de scheidsrechter eerder in de wedstrijd wel een strafschop moeten geven, maar hiervoor zeker niet.''

De Boer erkende dat Van der Hoorn als eerste begon met vastpakken. "Hij hield inderdaad een beetje vast, maar daar fluit niemand voor. Vervolgens trekt Balotelli hem met twee handen achterover. Een belachelijke actie.''

Ongeloof bij Van der Hoorn

Mike van der Hoorn zei na afloop dat hij niet wist wat hij zag toen de scheidsrechter naar de stip wees: "Ik hou hem een beetje van me af en vervolgens trekt hij me naar beneden, dat voelde ik. Ik liep al weg en zag toen dat de scheidsrechter voor een strafschop floot. Ik dacht: dit kan niet."

De verdediger kwam een kwartier voor tijd in het veld voor de geblesseerde Niklas Moisander. "Het was top dat we zelf in de laatste minuut scoren. Heel zuur voor mezelf en voor het team dat Milan dan in blessuretijd nog gelijk maakt. We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Je ziet duidelijk dat hij de overtreding maakt, maar ja, ik weet ook niet wat de ogen van de scheidsrechter zagen. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven.''

De Jong: beetje gek

Ook aanvoerder Siem de Jong vond het een makkelijk gegeven strafschop. "Volgens mij hielden ze elkaar allebei een beetje vast. De bal kwam er ook niet in de buurt. Ik vond het een beetje gek.''

De Jong was teleurgesteld, maar kan wel leven met een gelijkspel. "Over de hele wedstrijd gezien kan je best zeggen dat 1-1 terecht is, maar als je zelf in de 90ste minuut scoort, mag je dat eigenlijk niet meer weggeven.''