NOS NieuwsAangepast

Wilders "went niet aan Arib"

PVV-leider Wilders heeft opnieuw uitgehaald naar PvdA-Kamerlid Arib. Hij twittert: "Het zal nooit wennen. Een Marokkaanse (Arib) vanmiddag als Kamervoorzitter met de Koran voor haar neus in de Nederlandse Tweede Kamer".

Arib is eerste ondervoorzitter van de Tweede Kamer en verving vandaag Kamervoorzitter Van Miltenburg. De Koran en de Bijbel liggen standaard op de tafel van de Tweede Kamervoorzitter.

Van Miltenburg wilde die boeken weghalen, omdat voor haar alleen het Reglement van orde van de Kamer belangrijk is.

Maar andere partijen steunden dat voorstel niet, omdat het koren op de molen zou zijn van de PVV. Die vindt dat de Koran een gewelddadig, vrouwonvriendelijk boek is dat aanzet tot homohaat.

Moorddadig boek

Wilders zegt in een toelichting op zijn twitterbericht: "We zullen het nooit laten rusten, tot dat moorddadige boek uit de Kamer verdwenen is. En we zullen zeker nog verschillende acties daartoe ondernemen".

Arib wil niet reageren. Maar PvdA-voorzitter Samsom twittert: "Arib op voorzittersstoel bewijst dat de haat van PVV nooit zal winnen van de kracht van dit prachtige land, waarin afkomst er niet toe doet."

Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg wil ook geen reactie geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl