De verdachte van een zware mishandeling in Breda heeft zich bij de politie gemeld nadat hij herkenbaar in beeld was gebracht op tv. De beelden zaten gisteravond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De man wordt verdacht van het in elkaar slaan van een 33-jarige man in het uitgaansgebied van Breda. Het slachtoffer brak zijn neus en liep een gekneusde kaak op. Dat gebeurde al op 1 juni, maar de beelden zijn nu pas vertoond.

Onherkenbaar

De politie had de beelden van de mishandeling vorige week in de uitzending van Bureau Brabant ook laten zien, maar toen was de verdachte nog onherkenbaar gemaakt. Als hij zich niet binnen een week zou melden dan zou hij een week later wel herkenbaar in beeld worden gebracht.

De man meldde zich niet op tijd, en dus is hij gisteren herkenbaar te zien geweest.

Volgens het Openbaar Ministerie in Breda is voor deze aanpak gekozen om de dader snel op te kunnen pakken. In dit geval waren er geen medeverdachten, zoals bij de beruchte mishandelingszaak in Eindhoven. Die daders kregen uiteindelijk minder straf van de rechter omdat ze herkenbaar in beeld waren gebracht. Het OM is in beroep gegaan tegen die uitspraak.

STER reclame