In de Rotterdamse Tarwewijk heeft een grote brand gewoed in een voormalig afvalverwerkingsbedrijf. Er waren vier mensen in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. Een van hen is uit voorzorg door ambulancepersoneel nagekeken.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Er is een NL Alert verstuurd met het advies om uit de rook te blijven. De brandweer heeft mensen aangeraden om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.

Doordat de dikke zwarte rook de Maastunnel in trok, werd die in beide richtingen urenlang afgesloten voor het verkeer. Veel automobilisten moesten daardoor omrijden, met grote opstoppingen als gevolg.

Pretpark

Het gebouw aan de Brielselaan werd vorig jaar gekocht door ondernemer Hennie van der Most. Die wil er een pretpark in bouwen.

De sloopwerkzaamheden waren al begonnen. De brand ontstond vermoedelijk door werkzaamheden aan een kunststof cylinder.

In het pand is asbest aanwezig, maar niet in het gedeelte dat in brand stond. De brandweer heeft metingen uitgevoerd om te kijken of er andere gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Plastic dak

Bij de regionale omroep RTV Rijnmond zei Van der Most dat het dak van het gebouw van plastic is. Dat zou de zware rookontwikkeling kunnen verklaren.

Omstanders hebben knallen gehoord. Die zijn volgens de ondernemer waarschijnlijk veroorzaakt door ontploffende gasflessen.

STER reclame