Minister Dijsselbloem praat morgenavond verder met de oppositie over aanpassing van de kabinetsplannen voor volgend jaar. Dat hebben vertegenwoordigers van de oppositiepartijen gezegd na afloop van het eerste overleg.

GroenLinks-Kamerlid Klaver zei dat er verschillende inhoudelijke dossiers zijn gepasseerd, maar dat er geen beslissingen zijn genomen. "Maar ik heb het gevoel dat het kabinet open staat om met de oppositie te kijken hoe er tot meerderheden gekomen kan worden."

Volgens Kamerlid Schouten van de ChristenUnie was het "vrij procesmatig allemaal". Ze verwacht dat er morgen meer duidelijkheid van het kabinet komt.

Lastenverlichting

Kamerlid Van Hijum van het CDA zei na afloop: "We zijn nog niet veel verder gekomen". Volgens hem zal het kabinet een beweging moeten maken. Het CDA wil vooral lastenverlichting.

Het kabinet heeft de steun van de oppositie nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Zeven partijen hebben aangegeven dat ze de coalitie op onderdelen willen steunen, maar ze willen er wel iets voor terug.

De PVV en de SP praten niet mee.

STER reclame