NOS NieuwsAangepast

Meer publiek natuurgebied door film

Natuurgebied de Oostvaardersplassen trekt dankzij de bioscoopfilm 'De Nieuwe Wildernis' veel meer publiek. Op zondag 22 september kwamen er 1500 bezoekers. Normaal zijn dat er in deze tijd van het jaar zo'n 300 tot 500 per dag, zegt boswachter Hans Breeveld van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer is blij met de toeloop, maar "als je allemaal op dezelfde dag komt, wordt het wat druk", zegt Breeveld. Hij raadt belangstellenden aan om door de week te komen. "Dan geniet je des te meer".

Verrassing

De toename van de bezoekersaantallen komt niet als een verrassing. Vooruitlopend op het uitkomen van de film heeft Staatsbosbeheer tien andere gebieden aangemerkt als wildernisgebieden, zodat mensen ook daar naartoe kunnen gaan.

Om de extra drukte te verwerken wordt een beroep op vrijwilligers gedaan, bijvoorbeeld voor het geven van excursies. "Die mensen zijn heel gedreven om dat te doen. Wat dat betreft komen we er wel uit", zegt Breeveld.

'De Nieuwe Wildernis'

'De Nieuwe Wildernis' toont het leven van de dieren in het natuurgebied in de vier jaargetijden. Aan de film werd twee jaar gewerkt.

De film van regisseur Ruben Smit ging vorige week in première.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl