NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 30 september

Stukjes Oad overgenomen

Twee stukjes van de failliete reisorganisatie Oad maken een doorstart. Dat heeft de curator laten weten. Het gaat om het busbedrijf van Oad. En om SRC Cultuurvakanties, een dochterbedrijf. Zo'n 250 werknemers van Oad kunnen hun baan blijven houden.

40 doden bij aanval op slaapzaal Nigeria

De aanslag op een schoolcampus in het noordoosten van Nigeria heeft zeker veertig studenten het leven gekost. Dat heeft de directeur van een lokaal ziekenhuis gezegd. Gewapende mannen bestormden gisternacht een slaapzaal en openden het vuur. Ook werden er schoolgebouwen in brand gestoken.

Iran wil weer inspecties kernprogramma toestaan

Iran is bereid om zijn nucleaire installaties te laten onderzoeken door internationale inspecteurs. Minister Javad Zarif van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat dit onderdeel kan zijn van nieuwe onderhandelingen met de Verenigde Staten.

Dijsselbloem praat met oppositie

De financiële specialisten van de meeste oppositiepartijen praten vanmiddag met minister Dijsselbloem van Financiën over aanpassingen van de kabinetsplannen. Het kabinet heeft de oppositie nodig om de plannen door de Eerste Kamer te krijgen. Iedereen doet mee, behalve de SP en de PVV.

De Correspondent begint vandaag

Het nieuwe online nieuwsplatform De Correspondent zet vandaag de eerste artikelen online. "Wij hebben ons dit weekend opgesloten om de laatste hand aan de site te leggen. Aanstaande maandagmiddag komen we online," schrijft Rob Wijnberg op de website.

Brussel bekijkt PRISM

Het Europees Parlement houdt een hele serie hoorzittingen over het massaal elektronisch toezicht op Europese burgers. Het thema van de hoorzitting vandaag is klokkenluiders.

Check vandaag dit lijstje met politici om in de gaten te houden hoe de gesprekken met minister Dijsselbloem gaan.

Opnieuw een lekker dagje met nazomerweer. Het wordt 16 graden en de zon schijnt volop. Het waait nog wel steeds flink. Morgen ook nog lekker, vanaf woensdag is er meer bewolking.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl