NOS NieuwsAangepast

Dijsselbloem: uitdagende klus

Minister Dijsselbloem van Financiën noemt de gesprekken die hij namens het kabinet met de oppositie gaat voeren "een uitdagende klus". Dat zei hij na afloop van de Algemene Politieke Beschouwingen.

Aan het eind van de Beschouwingen werd duidelijk dat de coalitie de komende tijd met de oppositie gaat onderhandelen over veranderingen in de kabinetsplannen voor 2014. Premier Rutte zei dat minister Dijsselbloem de uitnodigingen voor de gesprekken zal versturen. Om de gesprekken te kunnen voeren stelt Dijsselbloem geplande reizen als voorzitter van de Eurogroep volgende week uit.

Grote verschillen

Dijsselbloem zegt dat hij alle partijen in de Kamer gaat uitnodigen. "De onderlinge verschillen zijn groot, maar wat mij betreft gaan we met zijn allen de finish halen".

Volgens Dijsselbloem kunnen wijzigingen plaatsvinden, maar zullen de begrotingen niet "voor de volle 400 miljard gewijzigd worden". "Maar het is onderdeel van de politieke situatie waarin we ons nu bevinden dat we naar een zo breed mogelijk draagvlak gaan zoeken voor onze plannen."

Vertrouwen

Premier Rutte zei na afloop van de Algemene Beschouwingen "alle vertrouwen in Dijsselbloem te hebben dat hij deze gesprekken goed kan vormgeven".

De premier zei "goede hoop te hebben dat deze gesprekken kunnen leiden tot gemeenschappelijke oplossingen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl