PSV geeft Ajax na rust pak rammel

time icon Aangepast

PSV heeft PEC Zwolle afgelost als de koploper van de eredivisie. De ploeg van Phillip Cocu deed dat door Ajax op een smadelijke 4-0 nederlaag te trakteren.

PSV startte overrompelend. Na balverlies bij Ajax dook Ola Toivonen al na drie minuten op voor Kenneth Vermeer, die de Zweed door snel uit te lopen het scoren belette.

Memphis Depay zocht even later het doel na een vlotte één-twee te hoog en liet weer een paar minuten later een vrije kopkans liggen.

Het geschrokken Ajax temporiseerde, brak het ritme van PSV en nam de regie over. Siem de Jong waagde een poging en Ricardo van Rhijn en Bojan Krkic dwongen Jeroen Zoet tot ingrijpen.

Aan de overkant stond Tim Matavz te scherp om van de enorme ruimte te profiteren.

Blunder Vermeer luidt val Ajax in

PSV herpakte zich na rust, ging weer in de aanval en boekte al snel succes. Vermeer pareerde een schot van Stijn Schaars, maar liet daarna de bal bij een voorzet van Depay knullig glippen en Matavz stond nu wel precies op de goede plek.

Bij Ajax was de organisatie daarna ver te zoeken en dat kwam de ploeg duur te staan. Jetro Willems kapte Lasse Schöne simpel uit en schoot via Niklas Moisander de 2-0 binnen.

Drie minuten later was het over en sluiten; Park Ji-Sung vond de vrijgelaten Oscar Hiljemark, die de bal fraai in de bovenhoek krulde.

Nadat Park de falende buitenspelval had ontweken (4-0), vonden beide ploegen het welletjes. PSV had wat het wilde en Ajax deed bovenal nog aan schadebeperking.

STER Reclame