Transgender koningin van het bal

tijd van publicatie Aangepast

Het is in Amerika traditie; bij elk schoolbal wordt één meisje gekroond tot koningin van het bal. Op een middelbare school in Californië hebben ze dit jaar een wel heel bijzondere koningin; daar is een transgender gekozen tot koningin van het jaarlijkse feest.

De 16-jarige Cassidy Lynn Campbell ging tot begin dit jaar door het leven als Lance Campbell. Voor de verkiezing plaatsvond zei ze tegen The Times: "Als ik win zou het betekenen dat de school mij erkent als meisje. Iets wat ik zelf al van jongs af aan zo voel". Ze hoopt door haar verkiezing een voorbeeld te zijn voor anderen: "Ik heb niet alleen meegedaan voor mezelf, maar voor alle kinderen die hetzelfde meemaken als ik. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn", aldus Cassidy.

Verdrietig

Na afloop kreeg ze een hoop leuke, maar ook veel negatieve reacties op haar nieuwe titel. Op haar YouTube-kanaal postte ze na de verkiezing een filmpje waarop ze huilend te zien is. Dit naar aanleiding van de negatieve reacties.

Al een paar jaar zet Cassidy filmpjes op haar kanaal waar ze laat zien hoe ze van een jongen verandert in een meisje. Benieuwd naar alle filmpjes? Klik dan hier.