De PvdA is in de peiling van Maurice de Hond weggezakt naar een historisch dieptepunt van 10 zetels. Daarmee is de PvdA bij De Hond de zevende partij, nog na 50Plus, die bij hem op 11 staat.

Vorige week had de PvdA bij De Hond nog 11 zetels. De VVD heeft er net als vorige week 19. Dat zijn er 22 minder dan het huidige aantal Kamerzetels. De PvdA staat op een verlies van 28.

Geen kans

De grootste partij bij De Hond is de PVV, met 33 zetels, 1 meer dan vorige week. De SP staat bij hem op 24, net zo veel als vorige week.

Volgens De Hond zegt maar 24 procent van de PvdA-kiezers van vorig jaar nu PvdA te willen stemmen. Ruim de helft (56 procent) geeft de partij zelfs geen kans meer op een stem. Bij de VVD zijn deze cijfers respectievelijk 36 en 46 procent.

JSF

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat van de PvdA-kiezers van vorig jaar 81 procent negatief is over het besluit om de JSF aan te schaffen. Onder alle kiezers ligt dat percentage op 64.

Alle politieke peilingen hebben een foutmarge van zeker twee zetels naar boven of naar beneden. Dat betekent dat als een partij in een peiling tien zetels haalt, het werkelijke aantal waarschijnlijk tussen de acht en twaalf ligt.

STER reclame