Groningen wint ruim van RKC

FC Groningen heeft de derde zege van het seizoen binnen. In Groningen werd RKC Waalwijk moeizaam verslagen: 4-1.

Voor rust waren de betere kansen voor RKC; Romeo Castelen dwong keeper Marco Bizot tot een redding en Rémy Amieux trof de paal. Net voor rust zag Jonas Ivens (gehuurd van Groningen) rood na een tackle van achteren.

Groningen had vervolgens moeite om het tiental te kraken. In drie goede minuten scoorde het twee keer en leek het duel beslist; Nick van der Velden vond de kruising en Género Zeefuik kopte van dichtbij raak. Na een counter scoorde Aurélien Joachim tegen en speelde Groningen weer angstig. Krisztian Adorjan (90+2) en Michael de Leeuw (90+5) zorgden in de Euroborg echter voor opluchting.