ADO Den Haag en NEC in evenwicht

In Den Haag is de wedstrijd tussen de nummers zeventien en achttien van de eredivisie (ADO en NEC) geëindigd in 1-1.

ADO begon goed; debutant Roland Alberg schoot op de lat en Vito Wormgoor volleerde in de handen van doelman Kalle Johnsson. Daarna gebeurde er lang bar weinig, tot NEC vlak voor rust opleefde.

Alireza Jantscher, na een mooie actie, Christoph Hemlein, uit een prachtige aanval, en Samuel Stefanik hadden echter geen succes.

Vlak na rust kopte Mathias Gehrt raak uit een voorzet van Alberg. NEC was even de weg kwijt en Jerson Cabral, Mike van Duinen en Alberg waren dicht bij de 2-0. Het werd echter 1-1; Hemlein scoorde van dichtbij met een omhaal. NEC drong in de slotfase nog wel aan, maar de eerste zege bleef uit.

Janssen blij met Koolwijk

Trainer Anton Janssen van NEC was na afloop tevreden over Koolwijk. "Hij maakte als invaller het verschil voor ons. Hij is zo belangrijk'', zei Janssen over de middenvelder die heeft afgerekend met blessureleed.

"Je kan deze wedstrijd opdelen in twee delen. Een van 60 minuten en een van 30 minuten'', vervolgde Janssen. "Het eerste uur speelden we zonder Koolwijk en kwamen we tekort.

"In het laatste half uur zorgde Koolwijk voor zo veel rust en balans dat we nog konden winnen. Ik kan wel leven met een gelijkspel. Want ADO was lang de gevaarlijkste ploeg."