De islamitische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid opgeëist van de aanslag op het Keniaanse winkelcentrum Westgate. Een verdachte die eerder vanavond werd aangehouden is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Volgens de BBC zijn er inmiddels nog vier arrestaties.

De Keniaanse overheid laat verder weten de situatie in het winkelcentrum onder controle te hebben. Andere schutters zouden volgens overheidsbronnen in het winkelcentrum zijn geïsoleerd, nadat militairen en agenten het complex waren binnengetrokken. Tegelijkertijd komen er berichten naar buiten dat er nog gijzelaars worden vastgehouden in het complex.

'Dertig mensen'

Tellingen over het aantal doden en gewonden lopen uiteen. Het Rode Kruis zegt dat zeker dertig mensen zijn omgekomen en dat zestig mensen gewond zijn geraakt. Een overheidswoordvoerder heeft het over elf doden en veertig gewonden. Naar verwachting zal het aantal slachtoffers nog verder oplopen.

Het Keniaanse en Somalische leger werken sinds 2011 samen aan een offensief tegen al-Shabaab. De terreurbeweging dreigt sindsdien met vergeldingsacties voor het optreden van de Keniaanse regering.

STER reclame