NOS NieuwsAangepast

Geen contact met boot Greenpeace

Greenpeace slaagt er niet in om contact te leggen met de actievoerders die donderdag werden aangehouden in Russische wateren.

De actievoerders kunnen nu geen juridische en consulaire hulp krijgen, zegt een woordvoerster van Greenpeace. Volgens haar is dat in strijd met de wet. De milieuorganisatie heeft een brief bezorgd bij de Russische ambassade waarin zij de vrijlating eist van haar mensen.

Eten en drinken

De Russische kustwacht nam de Arctic Sunrise over tijdens een protestactie tegen olieboringen door Gazprom in het Noordpoolgebied. Op het schip bevinden zich dertig actievoerders uit achttien landen. Twee opvarenden zijn Nederlands. De Arctic Sunrise vaart onder Nederlandse vlag.

Greenpeace denkt dat de Arctic Sunrise op zijn vroegst maandagochtend in Moermansk aankomt. Het schip wordt daar naartoe getrokken. Er ligt nog geen officiële Russische aanklacht.

Een Russische actievoerder had gisteren vanaf het schip contact met de Russische media. Hij liet weten dat de opvarenden goed worden behandeld en eten en drinken krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl