KWF past tekst op website aan

tijd van publicatie Aangepast

KWF Kankerbestrijding past de tekst op de website over het investeren in onderzoek aan. KWF heeft dit laten weten aan het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), zegt CBF-directeur Adri Kemps.

NRC Handelsblad maakte vanmiddag bekend dat KWF in diverse uitingen doet voorkomen dat "meer dan 80 procent van het geld van KWF Kankerbestrijding wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek".

Jaarrekeningen

Dit percentage komt niet overeen met de jaarrekeningen en gegevens van het CBF: de instantie die controleert of goededoelenorganisaties hun geld op een verantwoorde manier binnenhalen en uitgeven.

CBF-directeur Adri Kemps zegt dat uit mededelingen op de website inderdaad de indruk kon ontstaan dat KWF meer aan wetenschappelijk onderzoek uitgeeft dan het in werkelijkheid doet.

Onkosten

Op andere plaatsen en ook in de jaarrekeningen wordt wel aangegeven dat van de inkomsten eerst onkosten worden afgetrokken. Van het geld dat dan overblijft ging volgens KWF vorig jaar 72 procent naar onderzoek en 28 procent naar preventie en patiƫntenondersteuning.

KWF Kankerbestrijding heeft na de publicatie van NRC Handelsblad contact opgenomen met Kemps. "Daarbij is door KWF aangegeven dat de communicatie verbeterd kan worden en dat ze dat zullen doen", zegt Kemps. Volgens hem zal KWF zijn teksten zorgvuldiger formuleren om misverstanden te voorkomen.

STER Reclame