NOS NieuwsAangepast

Macabere vondst in meer Oklahoma

Het testen van nieuwe sonarapparatuur heeft geleid tot een macabere vondst in het Foss-meer in de Amerikaanse staat Oklahoma. Op de bodem van het meer bleken in twee auto's zes menselijke skeletten te liggen. Mogelijk worden dankzij de ontdekking twee oude vermissingszaken opgelost.

De skeletten werden pas ontdekt toen de auto's, een Chevrolet uit 1952 en een Chevrolet Camaro uit 1969, uit het water werden getakeld. De auto's hadden jarenlang naast elkaar gestaan op de bodem van het meer.

Vermiste tieners

Onderzoekers vermoeden dat de Camaro de overblijfselen bevat van drie vermiste tieners uit de buurt van het meer. Op 20 november 1970 vertrokken Jimmy Williams (16), Thomas Rios (18) en Leah Johnson (18) in een Camaro naar een voetbalwedstrijd. Daar zijn ze nooit aangekomen en sindsdien is nooit meer iets van hen vernomen.

Ook de Chevrolet uit 1952 zou duidelijkheid kunnen geven over een coldcasezaak. Een vrouw denkt dat haar opa in de auto zit. John Alva Porter (69) vertrok op 8 april 1969 met zijn broer Alrie Porter en Nora Marie Duncan (58) in een groene Chevrolet. Ze kochten onderweg nog ergens bier en zijn daarna nooit meer teruggezien.

Handtas

Een van de skeletten is inmiddels geïdentificeerd. De naam wordt pas vrijgegeven als de familie is ingelicht. Door middel van DNA-onderzoek wordt geprobeerd de andere skeletten te identificeren. Ook werd in de auto's een aantal zaken gevonden, zoals een portemonnee en een handtas, die kunnen helpen bij de identificatie.

Hoe lang de identificatie gaat duren is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl