In Mexico hebben de orkaan Ingrid en de tropische storm Manuel aan zeker 24 mensen het leven gekost. De zware regenval heeft de afgelopen dagen aan twee kusten grote wateroverlast veroorzaakt, met overstromingen en aardverschuivingen.

Storm Manuel teistert de westkust van Mexico, de oostkust kampt met orkaan Ingrid. Die bereikte windsnelheden van meer dan 140 kilometer per uur. Verwacht wordt dat het oog van de orkaan later vandaag het vasteland bereikt.

In de zuidelijke deelstaat Guerrero kwamen elf mensen om. Zes van hen kwamen uit een familie. Ze verongelukten op een weg die door het noodweer heel gevaarlijk was geworden.

5000 mensen geëvacueerd

Ook zijn door de zware regenval dit weekend gebouwen ingestort. Zo'n 5000 mensen die aan de Golf van Mexico wonen, zijn geëvacueerd omdat hun huizen zijn ondergelopen of er een grote kans is dat ze de komende dagen onder water komen te staan.

Sommige steden in Mexico hebben feestelijkheden voor Onafhankelijkheidsdag afgelast. Dat wordt normaal gesproken groots gevierd.

STER reclame