NOS NieuwsAangepast

NSA-chef baseert hoofdkwartier op Star Trek

Dat Keith Alexander, het hoofd van de NSA, gek is op technische snufjes mag geen verassing heten. Maar dat hij, als hoofd inlichtingen bij het leger, zijn hoofdkwartier naar het ruimteschip uit Star Trek Enterprise gemodelleerd heeft, laat zien dat zijn liefde verder reikt dan dataverzameling.

Een brochure laat zien dat het tot 'Information Dominance Center' omgedoopte hoofdkwartier alle snufjes van de Enterprise heeft. Van gigantische monitoren, verchroomde panelen tot aan deuren met een 'woesj'-geluidje. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk een grote stoel voor de chef. Vanuit deze stoel heeft 'kapitein' Alexander overal zicht op de grote monitor.

In de video hieronder discussieert de kapitein van de Enterprise, Jean-Luc Picard, met zijn staff over informatievergaring. Of Picard en Alexander naast kantoor-inrichting ook ethisch op dezelfde lijn zitten is twijfelachtig.

De centrale stoel van Alexander roept niet alleen associaties.op met de kapitein van de Enterprise. Ook het personage uit de video hieronder heeft wel wat met grote stoelen.

Oordeel zelf van wie de NSA-directeur het meeste weg heeft. Alexander twijfelt zelf in ieder geval niet aan zijn daden. "Mijn baan is het beschermen van het Amerikaanse volk. Dat wil en zal ik tot in perfectie uit moeten voeren."

Door: Roy

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl