Heerenveen wint levendige derby

sc Heerenveen heeft in een levendige derby thuis FC Groningen geklopt: 4-2.

Beide ploegen sloten de eerste helft af met tien man. Zowel Groninger Timo Letschert (na een onbesuisde tackle op Slagveer) als Heerenvener Mitchell Dijks, die zich vergreep aan Giliano Wijnaldum, kreeg voor de tweede keer dit seizoen rood. Nick van der Velden benutte de penalty na het vergrijp van Dijks.

Drie treffers in vijf minuten kleurden het begin van de tweede helft. Yanic Wildschut scoorde via de lat (1-1), Kenny Otigba kopte de 2-1 in, waarna Johan Kappelhof ongehinderd gelijkmaakte.

Alfred Finnbogason maakte de 3-2 uit een strafschop, nadat Rajiv Van La Parra was gevloerd door Marco Bizot. Kort voor tijd besliste hij de wedstrijd door tussen de benen van Bizot door de 4-2 te maken. Groningen speelde op dat moment al met negen man, omdat Tjaronn Chery in de 78ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.