NOS NieuwsAangepast

VVD'ers Roermond van lijst

De lijsttrekker en fractievoorzitter van de VVD in Roermond, Dré Peters, stelt zich toch niet verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Peters geeft maandagavond een toelichting aan de leden waarom hij zich terugtrekt van de lijst.

Ook andere kandidaten die op de groslijst staan trekken zich terug. Dat hebben VVD-leden in Roermond zaterdag via een e-mail te horen gekregen. Of ook oud-Eerste Kamerlid Jos van Rey zich terugtrekt, is niet bekend.

Corruptie

De VVD in Roermond heeft veel kritiek gekregen sinds bekend werd dat Van Rey op de groslijst was gezet. De VVD'er wordt verdacht van corruptie. Vrijdag namen VVD-leider Rutte en minister Schultz afstand van de kandidatuur van Van Rey. Ze vinden dat hij niet verkiesbaar moet zijn zolang hij onder verdenking staat.

Volgens de Limburgse VVD-voorzitter De Koning is de kritiek op Van Rey de reden voor het vertrek van de kandidaten. "Dat verwondert mij wel", zegt De Koning bij L1. Volgens hem gaan de VVD'ers met hun besluit in tegen een besluit van het VVD-congres, dat dit voorjaar bepaalde dat leden bij verdenking geen kandidaat mogen zijn bij verkiezingen.

Tegenover de NOS wil Peters niet bevestigen of hij zelf aan de verkiezingen meedoet met een nieuwe partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl