SC Cambuur is Heracles de baas

SC Cambuur heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. In Leeuwarden werd Heracles Almelo met 2-0 verslagen in het duel dat voor het eerst op eredivisieniveau werd afgewerkt.

De bezoekers, met Thomas Bruns op het middenveld op de plek van de naar Ajax vertrokken Lerin Duarte, begonnen vrij aardig, maar al gauw namen de Friezen de regie in handen. Dit resulteerde in een kans voor Ramon Leeuwin, wiens kopbal van de lijn werd gehaald door Ben Rienstra.

Pal voor de rust nam Michiel Hemmen de 1-0 voor zijn rekening. Hij kopte raak uit een mooie voorzet van Marcel Ritzmaier.

De tweede helft was niet geweldig, maar wel spannend. Naarmate het slotsignaal naderde zocht Heracles meer de aanval, echter zonder uitgespeelde kansen te creëren. In de 88ste minuut zorgde Ritzmaier voor de beslissing. Zijn voorzet belandde via Heraclied Jason Davidson in het doel.