Hoe scoort jouw oude basisschool?

Aangepast

Dat was leuk geweest, als je de Cito-score van je buurschool even had kunnen bekijken. Had je meteen kunnen bewijzen dat jouw school toch echt de betere van de twee was. Kinderen die de afgelopen drie jaar in groep 8 zaten, die kunnen dat. Want RTL Nieuws heeft de gemiddelde Cito-scores van alle basisscholen opgevraagd. Laat het grote vergelijken beginnen.

Want dat gaat iedereen nu natuurlijk doen: z'n oude school opzoeken.

Voor de leerlingen van de openbare basisschool De Twilling in het Friese Stiens wordt dat leuk, want hun basisschool is volgens het onderzoek de beste van Nederland.

Scholen probeerden de publicatie tegen te houden omdat een Cito-score niet alles zou zeggen over de kwaliteit. Maar staatssecretaris Dekker kon naar eigen zeggen niet anders dan de cijfers openbaar maken, al geeft ie toe dat de Cito niet alles zegt.

Limburg is de beste

Uit de test concludeert RTL Nieuws dat scholen in Limburg (gemiddeld een 8) over het algemeen het beste scoren en scholen in Drenthe (gemiddeld 6,2) het slechtst.

Wil je checken hoe jouw oude basisschool het doet: hier kun je jouw oude school opzoeken. Dat kan overigens even duren, want het is nogal druk op de site.