NOS NieuwsAangepast

Opstelten wil opheldering steekpartij

Minister Opstelten heeft de politie gevraagd onderzoek te doen naar de aanloop van een dodelijke steekpartij in Den Bosch. Een vrouw van 19 uit Zweden kwam daarbij dinsdag om het leven. De vrouw voelde zich eerder bedreigd en had dat gemeld bij de politie.

Opstelten vindt het vreselijk wat er is gebeurd, zegt zijn woordvoerder. De minister heeft contact gehad met de korpsleiding. Hij wil weten wat er gebeurd is in de weken voorafgaand aan de steekpartij en wil ook zo snel mogelijk antwoorden op vragen die over de zaak leven bij de Tweede Kamer.

Ex-vriend

De vrouw, Saga Backman, meldde zich vorige maand bij de politie omdat ze werd lastiggevallen door haar ex-vriend. Haar aangifte werd toen nog niet in behandeling genomen.

Backman kreeg het advies om alle contact met de man te vermijden en de toezegging dat agenten zouden reageren als zich opnieuw meldde.

Brandgang

Saga Backman werd dinsdagochtend gewond gevonden in een brandgang in Den Bosch. Ze was op weg naar school neergestoken. De Zweedse overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Buurtbewoners zeggen dat ze werd opgewacht.

Vandaag is de 22-jarige verdachte van de steekpartij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de man uit Utrecht twee weken vast moet blijven zitten. Hij is de ex-vriend van de Zweedse.

Vluchtroute

In een bericht op Twitter zegt de politie dat het team dat de dood van Backman onderzoekt, op zoek is naar bewijs. 15 rechercheurs zijn op de zaak gezet. Het onderzoeksteam roept mensen op zich te melden die mogelijk iets gezien hebben van de steekpartij in de Leonardus van Veghelstraat in Den Bosch.

De politie probeert ook achter de vluchtroute te komen van de verdachte. Daarnaast is het onderzoeksteam op zoek naar bewijsmateriaal. Zo het mes nog altijd niet gevonden, net als de kleren die de verdachte droeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl