NOS NieuwsAangepast

Assad dreigt VS met vergelding

President Bashar al-Assad waarschuwt voor vergelding als de Amerikanen een militaire aanval op Syrië lanceren. Assad uitte de waarschuwing in een interview met de Amerikaanse zender CBS.

Assad gaf in het Engels antwoord op vragen van CBS-anchorman Charlie Rose. Over de precieze aard van het Syrische antwoord bleef hij vaag: "Men kan alles verwachten, niet alleen van onze regering, we zijn niet de enige speler in de regio. Er zijn verschillende partijen en facties, met een verschillende ideologie. Er is van alles in deze regio."

Terroristen

Ook zei Assad dat het Westen de prijs zal moeten betalen als men zo dom is zich met terroristen in te laten.

Hij wilde niet zeggen of bij de vergelding gedacht moet worden aan een aanval met chemische wapens. "Misschien", zei Assad, "dat hangt ervan af of de rebellen en terroristen die wapens in handen hebben. Ik kan de toekomst niet voorspellen."

Chemische aanval

In het interview zei Assad dat zijn troepen niet in het gebied waren vanwaar de raketten met chemische lading op 21 augustus werden afgevuurd.

De verklaring die de Amerikaanse minister Kerry over Syrië heeft afgelegd, doet Assad denken aan de "grote leugen" van Colin Powell over de massavernietigingswapens in Irak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl