NOS NieuwsAangepast

PVV demonstreert bij ambassade

PVV-leider Wilders heeft vanmorgen bij de Roemeense ambassade gedemonstreerd tegen het openstellen van de grenzen voor werknemers uit Oost-Europa. Hij had een grensbord bij zich, met daarop de tekst Geen toegang, in het Nederlands en het Roemeens.

Nederland is verplicht per 1 januari volgend jaar de grenzen te openen voor werknemers uit Bulgarije en Roemenië. Burgers uit de landen krijgen dan dezelfde rechten als andere EU-burgers.

Volgens Wilders is een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen de komst van Roemeense en Bulgaarse werknemers. Hij baseert zich daarbij op een onderzoek van Maurice de Hond.

Onderbuikgevoelens

Wilders ontkent in te spelen op onderbuikgevoelens. "Dat zakkenrollers meestal Roemenen zijn, zijn feiten, geen onderbuikgevoelens." Hij overhandigde op de ambassade een brief voor de Roemeense minister van Arbeid. "Ze waren het niet met ons eens, maar ze begrepen ons wel", zei hij na afloop.

Laagopgeleide burgers

Vandaag is in Den Haag een internationale conferentie over arbeidsmigratie. Die wordt georganiseerd door minister Asscher van Sociale Zaken. Die zei eerder dat hij zich zorgen maakt over de gevolgen van de eventuele komst van grote groepen arbeidsmigranten uit Oost-Europa. Dat gaat volgens hem ten koste van armere, laagopgeleide burgers in West-Europa.

Wilders zei van Asscher te verwachten dat hij vanavond, na afloop van de conferentie, bekendmaakt dat de grenzen toch gesloten blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl