NOS VoetbalAangepast

"Mathijsen-Douglas beste Oranje-duo"

Het is een terugkerende discussie aan tafel bij NOS Studio Voetbal: welke twee spelers moeten nou toch het centrale verdedigingsduo van Oranje vormen? Co Adriaanse was zondag in ieder geval duidelijk: "Douglas en Mathijsen zijn de beste verdedigers van Nederland."

Adriaanse putte uit eigen ervaring, want hij kent Douglas uit zijn tijd bij FC Twente en Joris Mathijsen trainde hij bij zowel Willem II als AZ. Er bestaan veel misverstanden over Mathijsen, stelde Adriaanse. "Maar hij is supersnel. Ook tactisch staat hij goed."

"Mathijsen betrouwbaar"

Aan de NOS-tafel, waaraan naast Adriaanse ook Bert van Marwijk, Jan Mulder en de Volkskrant-journalist Willem Vissers zaten, kreeg hij voor wat betreft Mathijsen bijval van Van Marwijk: "Joris is inderdaad een betrouwbare verdediger."

De oud-bondscoach zei ook in Ron Vlaar een mogelijk alternatief te zien. "Ook hem moet je niet uitsluiten", aldus Van Marwijk over de verdediger wekelijks goed presteert bij Aston Villa in de sterke Premier League. "Hij is zeker een goede optie."

Bruma en Rekik

Vissers en Mulder waren het niet eens met Adriaanse, die ook het verdedigingsduo Jeffrey Bruma/Karim Rekik van PSV als serieuze optie aanhaalde voor het WK en de toekomst van Oranje. Aan het einde van de uitzending richtte Mulder zich nog eenmaal vragend richting Adriaanse: "Matthijsen en Douglas? In godsnaam!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl