De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eist dat KPN voor 13 september reageert op het voorgenomen bod van América Móvil. De vereniging wil dat er snel een einde komt aan de "radiostilte" van het bestuur die al een maand duurt.

Het Mexicaanse telecombedrijf van Carlos Slim heeft op 9 augustus laten weten van plan te zijn een bod uit te brengen op de uitstaande aandelen van KPN. América Móvil wil per aandeel 2,40 euro betalen. De Mexicaanse grootaandeelhouder heeft nu 29,77 procent van de aandelen in zijn bezit. Het bestuur van KPN zei toen het bod zorgvuldig in overweging te nemen.

Onzekerheid

De effectenbezitters vinden het tijd dat KPN inhoudelijk gaat reageren op het bod, omdat het nu lijkt of het bestuur alleen maar toeschouwer is bij de strijd om zijn eigen lot. Ook willen ze meer weten over het verloop van de gesprekken met América Móvil of dat die nog komen. De overige aandeelhouders verkeren volgens de VEB in grote onzekerheid over de toekomst van KPN.

De beschermingsstichting van KPN wierp eind augustus een wal op tegen het bod van Carlos Slim waardoor overname voorlopig is geblokkeerd. De stichting beschouwde dat bod als vijandig. De Vereniging van Effectenbezitters wil van het bestuur van KPN ook horen wat het vindt van die tussenkomst.

STER reclame