Het opzetten van een nieuw mobiel telecomnetwerk in Nederland kost Tele2 333 miljoen euro. Aan het eind van 2015 moet het netwerk landelijke dekking hebben.

Dat maakte de Zweedse topman Mats Granryd van Tele2 bekend op een bijeenkomst voor analisten in Diemen. 161 miljoen euro gaat op aan vergunningen, 172 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de aanleg van het netwerk.

Concurrentie

Tele2 gaat met het eigen netwerk de concurrentie aan met KPN, T-Mobile en Vodafone. Die drie bedrijven waren tot nu toe de enige met een eigen netwerk in Nederland.

Volgens Granryd wordt het hoog tijd dat er in Nederland meer concurrentie komt. "De prijzen voor mobiele abonnementen zijn hier relatief erg hoog." Hij verwijst daarbij naar Europees onderzoek dat eerder aantoonde dat Nederlanders relatief het meest betalen voor mobiel internet.

Toch lijkt het erop dat Tele2 geen stuntprijzen gaat hanteren. Het bedrijf hamert er namelijk voortdurend op dat de kwaliteit van het netwerk net zo belangrijk is.

Veroveren

Tele2 heeft als doel om 20 procent van de mobiele markt te veroveren. Granryd: "Dit is een gewaagde stap van ons. We investeren veel geld. Na Zweden, Noorwegen en Kazachstan is Nederland de belangrijkste markt voor ons."

Het bedrijf wil vanwege de concurrentie nog niet zeggen wanneer het netwerk actief wordt en hoeveel een abonnement gaat kosten.

STER reclame