McCain betrapt tijdens Syrië-debat

Aangepast

De Amerikaanse senator McCain is gisteren betrapt op pokeren tijdens een belangrijke hoorzitting over Syrië. De voormalige presidentskandidaat zat het spelletje te spelen op zijn iPhone toen het Congres werd bijgepraat door ministers Kerry (Buitenlandse Zaken) en Hagel (Defensie).

Een fotograaf van de Washington Post wist over de schouder van McCain een plaatje te schieten van het spel. McCain stond op het punt 200 dollar aan nepfiches in te zetten.

Het kiekje is pijnlijk voor de Republikein omdat hij zich opwerpt als een van de belangrijkste spelers in het Syrië-debat. Als lid van de Senaatscommissie voor Defensie heeft hij een uitgesproken voorkeur voor ingrijpen.

'Verveeld'

Met een Twitterbericht probeerde McCain de ophef te bagatelliseren. "Wat een schandaal! Gesnapt bij het pokeren tijdens een senaatszitting van meer dan drie uur!", twitterde hij schamper. "Het ergste was dat ik verloren heb."

McCain gaf later tegenover journalisten toe dat hij wat verveeld was geweest tijdens de zitting en daarom was begonnen te spelen. Hij zei dat hij enkele duizenden nepdollars had verloren bij het spelletje.

STER Reclame