NOS VoetbalAangepast

Van der Hoorn: verwachtte te spelen

Mike van der Hoorn maakte deze zomer de overstap van FC Utrecht naar Ajax. De verdediger werd voor zo'n vier miljoen euro gehaald als de opvolger van Toby Alderweireld.

Het duurde even voor de Belg daadwerkelijk vertrok, maar nu zou de 20-jarige Van der Hoorn dan toch zijn speelminuten moeten gaan maken. Het was echter Stefano Denswil die zondag tegen FC Groningen in het centrum van de verdediging stond. Een tegenvaller. "Ik dacht wel dat ik nu zou gaan spelen. Zo kwam het in ieder geval op me over."

Niet goed genoeg?

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn keuze voor Denswil niet officieel toegelicht. Het lijkt te maken te hebben met de grote overgang tussen FC Utrecht en Ajax. "Alles is hier tien keer groter en qua spel is het ook beter. Er worden hier meer eisen aan me gesteld en wat ik bij Utrecht liet zien is misschien niet meer goed genoeg. Daarom sta ik er misschien ook naast."

Van der Hoorn sprak wel met de trainer over zijn situatie. "Ik houd dat gesprek liever voor mezelf. De Boer zegt dat hij wel vertrouwen in me heeft en dat ik er uiteindelijk wel kom te staan." De verdediger weet zelf de oplossing wel: "Ik moet gewoon wedstrijden spelen, dan komt alles vanzelf."

Jong Oranje

De komende week kan de verdediger wel op minuten rekenen bij Jong Oranje, waarmee hij twee EK-kwalificatiewedstrijden gaat spelen. Van der Hoorn staat de komende week rechts in het centrum van de verdediging naast concurrent Denswil. "Dat is topsport. Het is een goeie concurrent, maar ook een maatje van me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl