NOS NieuwsAangepast

KWF wil geld terug van Inspire2Live

KWF Kankerbestrijding gaat subsidiegeld terugvorderen van Inspire2Live. Ook worden beloofde subsidies van KWF niet meer aan Inspire2Live uitbetaald.

KWF vordert al het geld terug dat nog niet is uitgegeven door Inspire2Live. Daarnaast eist KWF nog een goedgekeurde verantwoording van de accountant over het bedrag dat de stichting al heeft uitgegeven. Volgens een woordvoerder wordt daarna bepaald of het geld goed besteed is, en hoeveel er teruggevorderd wordt.

KWF Kankerbestrijding betreurt de ontwikkelingen bij de stichting. Oprichter en voormalig Alpe d'Huzes-voorzitter Coen van Veenendaal betaalde zichzelf ruim twee ton uit het fonds. Daarnaast werd er te weinig geld aan kankeronderzoek besteed.

Financiële afwikkeling

Het bestuur van de stichting stapte na de commotie op, werd vannacht bekend. KWF Kankerbestrijding had in totaal drie miljoen euro toegezegd aan Inspire2Live.

Stichting Alphe d'Huzes laat de financiële afwikkeling aan KWF. Zelf focussen ze volgens voorzitter Johan van der Waal op de editie van volgend jaar. Wel houden ze rekening met minder deelnemers door de imagoschade.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl