NOS NieuwsAangepast

SP tegen militair ingrijpen Syrië

SP-leider Roemer is mordicus tegen militair ingrijpen in Syrië. "Ik wil geen oorlog ingerommeld worden," zegt Roemer in een gesprek met de NOS.

De VS en Groot Brittannië bereiden zich voor op militair ingrijpen in reactie op de mogelijke aanval met chemische wapens in Syrië, waarbij veel burgers zijn omgekomen en gewond zijn geraakt.

Tegenreactie?

"Als je nu een vergelding gaat doen, wat dan? Raketten schieten, waarop? Er zullen burgerslachtoffers vallen. Wat zal de tegenreactie zijn vanuit Iran? Wat zal er met Israël gebeuren? De diplomatieke weg is de enige manier," stelt Roemer.

Morgen debatteert de Tweede Kamer met de ministers Timmermans van Buitenlandse Zaken en Hennis-Plasschaert van Defensie over de situatie in Syrië en de internationale ontwikkelingen.

Wapengekletter

SP-Kamerlid Van Bommel heeft samen met collega-Kamerleden van andere partijen vragen gesteld aan minister Timmermans. De antwoorden worden morgenochtend rond 10.00 uur verwacht.

Nu al staat vast dat de SP het kabinet niet zal steunen als het zal instemmen met een eventuele militaire actie van de VS en Groot-Brittannië. "We hebben het gezien in Afghanistan en Irak. Ook deze landen hebben die ervaringen nog op hun netvlies staan. Zij moeten ook beter weten. Een optie van wapengekletter is geen optie," aldus Roemer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl