NOS NieuwsAangepast

KNSB achter voorzitter Terpstra

De ledenraad van schaatsbond KNSB staat unaniem achter voorzitter Doekle Terpstra. Zijn positie kwam onder druk te staan, door kritiek op de manier waarop hij de keuze voor een nieuw ijsstadion heeft geleid.

De KNSB maakte een keuze voor een nieuwe topsportlocatie. Toen eerder uitlekte dat de Icedôme in Almere bij een selectieronde als beste uit de bus kwam, protesteerde de concurrenten uit Zoetermeer en Heerenveen. Vooral de fans van Thialf weigerden zich erbij neer te leggen dat belangrijke schaatswedstrijden niet meer in Friesland worden gehouden.

Dialoog

De positie van Terpstra kwam onder druk te staan toen e-mailverkeer over de keuze voor Icedôme Almere uitlekte. Naar buiten toe zou hij de indruk hebben gewekt dat hij niet achter de keuze stond voor een nieuw ijsstadion in Almere, tot vreugde van Thialf in Heerenveen dat ook in de race was. Maar intern bleek hij wel voorstander van de keuze voor Almere.

Terpstra gaf uitleg aan de ledenraad. Hij heeft overwogen te stoppen, maar vindt de steun van de ledenraadd voldoende om door te gaan als voorzitter van de schaatsbond.

"De voorlopige gunning aan Almere heeft in Nederland en bij fans veel emoties losgemaakt. Dat kan ik me goed voorstellen. Net zo goed ik me kan voorstellen dat partijen en personen het niet met ons eens zijn. Maar zoek dan de dialoog. Ik betreur het zeer dat gedurende het proces zo op de man is gespeeld, hetgeen de zaak zeker schade heeft berokkend," zegt Terpstra.

De voorzitter zei verder dat er bij de ledenraad pittig is gediscussieerd, maar "wel open en fair".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl