NOS NieuwsAangepast

Enschedeërs tegen vuurwerkopslag

Bezorgde inwoners van Enschede hebben protest aangetekend tegen de voorgenomen uitbreiding van een vuurwerkopslag in de stad. Tijdens een informatiebijeenkomst uitten twintig bewoners hun zorgen over de veiligheid.

Het bedrijf Dream Fireworks heeft op een industrieterrein in het oosten van de stad al een vuurwerkopslag van maximaal 50.000 kilo. Eigenaar Frits Pen heeft de gemeente toestemming gevraagd om dat uit te breiden naar 350.000 kilo.

Kritisch

Eerder werd in de buurt van het bedrijf een brief huis-aan-huis bezorgd waarin iedereen opgeroepen wordt bezwaar te maken. In de brief staat vetgedrukt: "Herinner u de ramp in Roombeek!". In die wijk ontplofte dertien jaar geleden de vuurwerkopslag van SE Fireworks. Daarbij kwamen 24 mensen om het leven.

Een woordvoerder van de gemeente Enschede zegt dat alle bezwaren en opmerkingen worden meegewogen bij het nemen van een besluit over de vergunning. Dat besluit wordt over drie weken verwacht.

De directeur van SE Fireworks was ook aanwezig op de bijeenkomst. Hij is kritisch over de opslag omdat hij vindt dat de risico's van consumentenvuurwerk worden onderschat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl