NOS NieuwsAangepast

Lagere straf mishandeling Eindhoven door beelden

Brent L, de hoofd-dader van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven in januari, moet een half jaar naar de gevangenis. Op beelden was duidelijk te zien dat hij het slachtoffer meerdere malen tegen het hoofd schopte. Hij kreeg 10 maanden opgelegd, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Hij is schuldig aan poging tot doodslag.

Hoger beroep

Die beelden van de mishandeling zorgden voor veel ophef. En precies daarom heeft de rechter minder streng gestraft. Het OM had 2 jaar jeugddetentie geëist, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Het OM gaat nu in hoger beroep tegen de uitspraak van de twee belangrijkste verdachten. De officier van justitie is het niet eens met de strafkorting die de rechter heeft toegepast.

De rechter zei dat vooral twee verdachten, Brent L. en Tom K., aan de mishandeling deelnamen. Hij had het over "een explosie van geweld". Ze hebben wel achteraf verklaard dat ze spijt hebben van hun daden. K. kreeg zes maanden jeugddetentie opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk, ook vanwege poging tot doodslag.

De rechter laat meespelen dat de daders hun baan of opleiding zijn kwijtgeraakt en dat de beelden nog steeds rondgaan op internet.

Een derde dader kreeg 2 maanden gevangenisstraf wegens openlijke geweldpleging, de vierde werd vrijgesproken omdat hij volgens de rechter nauwelijks had meegedaan.

Vernieling

De verdachten hoorden bij een groep van acht jongens uit België. Op 4 januari sloegen ze een 22-jarige man in elkaar, omdat hij een opmerking maakte over een vernieling door de groep. Het filmpje van de vechtpartij in Eindhoven maakte veel reacties los.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl