NOS NieuwsAangepast

Fotografe verkracht in Mumbai

In de Indiase stad Mumbai is een 23-jarige fotografe het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze is opgenomen in het ziekenhuis met inwendige bloedingen en andere verwondingen.

De vrouw was met een vriend bij een verlaten textielfabriek foto's aan het nemen voor een tijdschrift, toen de twee werden belaagd door vijf mannen. De vriend werd in elkaar geslagen en de vrouw werd verkracht.

De politie in Mumbai zegt dat twintig mensen naar het bureau zijn meegenomen voor verhoor. Eén man is aangehouden en naar vier anderen wordt nog gezocht. De politie heeft van hen compositietekeningen verspreid.

Wetten aangescherpt

Veel mensen in India zijn geschokt door de verkrachting. Mumbai wordt gezien als een van de veiligste steden in India voor vrouwen. De fotografe werd verkracht terwijl het nog licht was, vlak naast een druk treinstation.

Vorig jaar december was er een vergelijkbare gebeurtenis in Delhi. Een vrouw werd in een bus verkracht door een groep mannen. Zij overleed later aan haar verwondingen. De vijf daders staan de komende weken voor de rechter.

Die groepsverkrachting veroorzaakte veel protesten, waarna de wetten over vrouwenmisbruik werden aangescherpt. Toch heeft dat niet geleid tot een afname van het aantal verkrachtingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl