Vanaf september kunnen treinreizigers op verschillende grote NS-stations gratis internetten via wifi. Mensen op het station kunnen dan inloggen op het draadloos netwerk van KPN zonder te betalen. Voorheen moest dat wel.

De krant Sp!ts ontdekte dat reizigers al sinds een tijdje gratis kunnen inloggen via wifi. De NS en KPN hebben de gratis dienst niet bekendgemaakt, omdat ze eerst wilden testen of het netwerk een groot aantal gebruikers aankan.

Extra dienstverlening

De vervoerder wil niet zeggen op welke stations dat kan. In september wordt dat pas bekendgemaakt. Tot die tijd moeten mensen zelf uitzoeken waar nu al gratis draadloos internet wordt aangeboden, zegt NS-persvoorlichter Eric Trinthamer.

Volgens de NS is de gratis wifi een extra dienstverlening. "Dat betekent dat wanneer je bijvoorbeeld moet overstappen of op iemand moet wachten, je gebruik kan maken van wifi. Dat maakt de treinreis nog gemakkelijker", zegt Trinthamer.

In intercitytreinen kon al gratis gebruik worden gemaakt van wifi. Het internet dat op de stations wordt aangeboden, is vele malen sneller.

Hoeveel de NS KPN betaalt voor de dienst wil de vervoerder niet zeggen. KPN wil niet reageren op het verhaal.

STER reclame