Ajax winnaar fletse klassieker

Ajax heeft thuis met 2-1 gewonnen van Feyenoord, dat met drie nederlagen op rij zijn slechtste seizoenstart beleeft in de geschiedenis van de eredivisie.

Feyenoord leek met nul punten uit twee duels misschien aangeschoten wild, maar daar was in de beginfase niets van te merken. De ploeg opende sterk en bij de eerste kans tikte Graziano Pellè de 0-1 binnen.

Ajax had even nodig om in de wedstrijd te komen, maar bracht de Rotterdammers daarna al snel aan het wankelen. Ruud Vormer tikte Viktor Fischer aan, Kolbeinn Sigthorsson benutte de toegekende strafschop.

Met een harde kopbal via de lat zorgde de IJslander ook voor de verdiende 2-1 voorsprong van Ajax bij de rust.

Duel zakt naar bedenkelijk niveau

Het treffen zakte na de rust in, met Ajax dat de overtuigende slotfase van de eerste helft geen vervolg kon geven en Feyenoord dat zich ietsje oprichtte, maar geen vuist kon maken.

Feyenoord bouwde wel een overwicht op en kreeg na een kwartiertje de eerste kans: Pellè kopte vanuit een moeilijke hoek naast. Bij Ajax ging steeds meer mis en de Rotterdammers hielden zicht op tenminste een punt.

Met Samuel Armenteros en Wesley Verhoek als invallers probeerde Feyenoord door te drukken. Het was echter Ajax dat in de slotfase het initiatief weer naar zich toetrok. Het leverde de enige Amsterdamse kans op na rust: een gestopte inzet van Danny Hoesen.