NOS NieuwsAangepast

Bijenkorf sluit vijf van twaalf winkels

De Bijenkorf gaat vijf van de twaalf winkels sluiten. De filialen in Arnhem en Enschede gaan begin 2014 dicht. In het voorjaar van 2016 lopen de huurovereenkomsten van de winkels in Groningen, Breda en Den Bosch af en sluiten ook die winkels.

In totaal verdwijnen er op termijn 262 arbeidsplaatsen. De Bijenkorf zegt dat de winkels "niet voldoen aan een combinatie van factoren, zoals de winkel zelf, de locatie en het verzorgingsgebied".

Investeringen

De Bijenkorf noemt de sluiting van vijf filialen een moeilijk besluit. "Wij zijn immers als warenhuisketen al lange tijd nauw verbonden met onze medewerkers, klanten en onze plek in deze steden."

De Bijenkorf kondigt tegelijkertijd aan dat er wordt geïnvesteerd in de winkels die openblijven, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht. In die winkels komen onder meer nieuwe merken.

Primark

Kledingketen Primark wil zich vestigen in de Bijenkorf-vestigingen in Arnhem en Enschede. Met de eigenaren van de panden is daar al overeenstemming over bereikt. De Primark-winkels zouden in de herfst van volgend jaar open moeten gaan. Volgens een woordvoerder kan Bijenkorf-personeel solliciteren naar een baan bij Primark.

Primark maakt goedkope kleding en is vooral onder jongeren erg populair. Het concern heeft nu vier vestigingen in Nederland, in Rotterdam, Hoofddorp, Zaandam en Almere. Daar moeten de komende twee jaar nog acht vestigingen bijkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl