NOS NieuwsAangepast

Bezetting moskee Caïro lijkt voorbij

In Caïro is urenlang heftig gevochten bij de Fateh-moskee. De moskee in de Egyptische hoofdstad was in handen van aanhangers van de afgezette president Morsi. Vanmiddag braken er vuurgevechten uit. Volgens het staatspersbureau MENA gebeurde dat nadat ordetroepen vanuit de minaret onder vuur werden genomen.

Meerdere journalisten ter plaatse zeggen dat er inmiddels ordetroepen naar binnen zijn gegaan. Mensen die zich daar hadden verschanst, zouden zijn opgepakt. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen, is niet duidelijk.

Menigte

Op internet waren vanmiddag beelden vanuit de moskee te zien. De bezetters hadden de deuren gebarricadeerd en liepen in paniek door elkaar. Af en toe waren harde knallen te horen.

Buiten verzamelde zich een menigte. Het leek erop dat het tegenstanders van Morsi waren, die de bezetters te lijf wilden gaan. Zij werden door ordetroepen op afstand gehouden.

Vergunning intrekken

De Moslimbroederschap wordt mogelijk tot verboden organisatie verklaard. De Egyptische interim-premier Beblawi heeft de minister van Sociale Zaken gevraagd de vergunning van de Moslimbroederschap in te trekken. Zonder zo'n vergunning moet de beweging zijn werkzaamheden staken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl