NOS NieuwsAangepast

Kwartjesjatter krijgt 2,5 jaar cel

Een Amerikaan moet 2,5 jaar de cel in omdat hij zo'n anderhalve ton aan kwartjes bij elkaar heeft gestolen. James Bagarozzo spaarde in acht jaar tijd meer dan 800.000 kwartjes; dat zijn 300 munten per dag, zo schrijft Sky News. En jarenlang had niemand het in de gaten.

Dat er iets niet helemaal klopte, kwam aan het licht toen de stad Buffalo overging op digitale parkeerautomaten. Die brachten ineens veel meer geld op.

Toen de politie Bagarozzo's huis ging doorzoeken werd er 47.000 dollar cash gevonden, waarvan 40.000 dollar verstopt zat in het plafond van z'n slaapkamer.

"Ik repareer ze wel even"

Bagarozzo werkte meer dan dertig jaar als reparateur van parkeermeters, en kon ze dus makkelijk openbreken. Hij manipuleerde tientallen meters zo aan dat hij makkelijk bij de kwartjes kon komen. Volgens een agent van de FBI was Bagarozzo iedere werkdag de helft van de tijd bezig met het stelen van de kwartjes.

En zo ging 'ie te werk:

Bij de bank kon Bagarozzo het geld inwisselen zonder dat ze iets vermoedden. Hij maakte bankmedewerkers wijs dat hij een vriend had die een eigen bedrijf had in verkoopautomaten. Hij kreeg zelfs een speciale doos van de bank waar precies tweeduizend muntjes in paste. Die wisselde hij wekelijks in.

Loes

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl