Prins Friso is vanmiddag in besloten kring in Lage Vuursche begraven. In de Stulpkerk werd een uitvaartdienst gehouden, waarna Friso naar de begraafplaats naast de kerk werd gebracht.

Voorafgaand aan de dienst liep een stoet van zo'n zeventig mensen van kasteel Drakensteyn naar de Stulpkerk. Prinses Mabel liep met prinses Beatrix voorop met de twee dochters van Mabel en Friso, Luana en Zaria, tussen hen in.

Daarachter volgden koning Willem-Alexander en koningin Máxima en hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane. De volwassenen waren gekleed in het zwart, de kinderen geheel in het wit.

Koning draagt kist

Na de kerkdienst luidden de kerkklokken twee minuten, waarna de aanwezigen naar de begraafplaats gingen. De kist werd van de kerk naar het graf gedragen door koning Willem-Alexander, prins Constantijn en vier vrienden van Friso.

Onder die vrienden was de Australiër Adam Anders, die eerder deze week in een uitzending van de NOS vertelde over zijn vriendschap met prins Friso. Ook Friso's studievriend Lodewijk Beijst, die getuige was bij zijn huwelijk, droeg de kist. De andere twee dragers waren studievriend Pieter Leyssius en Robert Dicke, een vriend van de middelbare school.

Drie kransen

Er werden drie kransen gelegd bij het graf. Eén krans was van prinses Beatrix, prinses Mabel en Friso's kinderen, één van de gezinnen van koning Willem-Alexander en prins Constantijn en de laatste krans was van de familie van prinses Mabel.

Na de begrafenis liep de familie terug naar kasteel Drakensteyn. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima liepen voorop. Prinses Beatrix verliet samen met prinses Mabel en haar kinderen als laatste de begraafplaats.

STER reclame