De Republikeinse Partij verleent geen medewerking aan de debatten op tv-zenders CNN en NBC voor de voorverkiezingen in 2016. Dat heeft het nationale comité van de partij vandaag unaniem besloten. De Republikeinen zijn bijeen op een driedaags congres in Boston.

De zenders willen onafhankelijk van elkaar een documentaire en een serie wijden aan de carrière van Hillary Clinton. De Republikeinse Partij vindt dat de zenders met hun tv-producties hun politieke voorkeur tonen. Volgens de zenders zijn de plannen nog in een vroeg stadium.

Sancties

CNN vindt het jammer dat de Republikeinen niet met hun besluit willen wachten totdat hun documentaire wordt uitgezonden, maar nu al oordelen. Volgens de zender kunnen Republikeinse kandidaten ervoor kiezen om het besluit van hun partij te negeren en mee te doen aan de debatten, al zou de partij de kandidaten dan sancties kunnen opleggen.

Algemeen wordt aangenomen dat Clinton een van de presidentskandidaten wordt voor de verkiezingen in 2016. Zelf laat ze zich daar steevast niet over uit.

Strategie

De Republikeinen bespreken op het congres 'Making it Happen' de strategie voor de verkiezingscampagne van 2016. De partij wil meer gebruikmaken van technologische en andere middelen om een groter publiek te bereiken.

Newt Gingrich, Republikeins presidentskandidaat in 2012, roept zijn partijgenoten op met nieuwe ideeën te komen in plaats van anti-Obama-boodschappen te blijven verspreiden. Gingrich zei ook dat Hillary Clinton niet verslagen kan worden als het om een populariteitstest gaat, gezien de steun van de grote netwerken voor haar.

STER reclame